TIPS OG TRIKS PÅ SOSIALE MEDIER

Guide til bildestørrelser på facebook

Ritha Johansen, grafisk designer

15. mars 2018

Leter du etter de nyeste bildestørrelsene for Facebook? Infografikken utarbeidet av Tech Wyse går i dybden på alle formater du måtte trenge! Sjekk ut størrelsene under og les videre etter infografikken.

Facebook bildestørrelser 2018: Få alle de riktige størrelsene på denne infografiske! Inkluderer Facebook-coverfoto og Facebook-annonsestørrelser. Oppdatert januar 2018. Mer informasjon på bloggen.

Før du laster opp bildene dine må du sørge for at du har opprettet et bilde som overholder Facebooks varierende anbefalte opplastingsstørrelser. Noe som kan være vanskelig å holde styr på fordi Facebook har forskjellige krav til hver av bildene, profilbilder, delte lenker, miniatyrbilder og sponsede innlegg. Facebook oppdaterer plattformen regelmessig. De siste oppdateringene har endringer i utformingen av bedriftssidene, bildedimensjonene for hendelsesresponsannonser og maksimal opplastingsstørrelse for videoer, som nå er 4 GB.

Du kan fremdeles opprette bildeinnlegg på 1200 pixel kvadratisk på tvers av sosiale nettverk, og heldigvis er 1200 x 628 den anbefalte størrelsen både for Twitter og LinkedIn, så det fungerer bra på alle tre.

Hvis bildet ditt er mindre enn 470 x 246 px, blir det automatisk gjort som et miniatyrbilde. Facebook velger også automatisk midten av bildet ditt om du ikke laster opp  bilder med riktig størrelser – noe som kan kutte ut en del av bildet ditt.

Det er altså viktig å sikre at bildene dine oppfyller Facebooks retningslinjer for bildestørrelser for å forhindre at bilder av høy kvalitet blir pikslete, og at teksten din blir uklart.

Størrelsene på infografikken kommer direkte fra Facebooks anbefalinger, som ikke alltid er ideelle, og aldri optimalisert for både skrivebord og mobil.